Om Bloggen

Det här är en blogg som uteslutande handlar om Windows, men låt inte det avskräcka dig. Även om det för många är tråkigt att läsa om Windows historia kanske det är precis vad andra letar efter. Det är bara en liten del av vad du hittar här, och förhoppningsvis kommer du tycka att mycket annat av det jag skriver i bloggen är både roligt och intressant. Själv tycker jag att IT och datorer är det roligaste som finns och en väldigt stor del av min tid ägnar jag åt det. Det beror på att jag sedan lång tid tillbaka har arbetat som IT/dator-konsult. Jag känner mig verkligen lyckat lottad som har kunnat göra mitt största intresse till ett yrke, för det är inte alla som kan göra karriär på sin hobby. Det är därför naturligt att även min blogg kommer att handla om samma ämne.

Om Bloggen

Vad du kommer få läsa här

Även om du kommer få en del allmän information kommer du också att få lära dig mer om de verktyg som följer med Windows. En del känner du säkert till, medan andra är ganska okända, vilket är synd eftersom du kan ha stor nytta av dem. Tack vare att jag både vet hur det är att vara en ”vanlig” användare och konsult känner jag till de vanligaste problemen, men jag har även lösningarna. Mycket av innehållet kommer att handla om sådant som alla har nytta av, oavsett om du är nybörjare eller mer avancerat, men det blir även inlägg som endast är till för de oerfarna samt en del som är lite mer överkurs.

Täta uppdateringar

Angående rubriken, visst, Windows gör uppdateringar med jämna, ganska täta uppdateringar, men det var i första hand min blogg som jag syftade på. Jag kommer inte att göra något inlägg om det inte finns något intressant att skriva om, och därför vill jag inte lova att jag kommer skriva med ett bestämt intervall. Däremot kan jag lova att jag kommer göra täta uppdateringar, men inte med jämna intervall, vilket också kan innebära att du får något nytt att läsa oftare än du hade fått annars. Även om jag gärna skulle vilja det inser jag att det är omöjligt att skriva något som alla med en Windows-dator kommer vilja läsa. En del letar efter specifika tips, medan andra gärna vill läsa det mesta om operativsystemet och dess verktyg. Oavsett hur och varför du har hamnat här hoppas jag att du kommer att gilla bloggen tillräckligt mycket för att bli en stadig läsare. Jag tror att du kommer ha stor nytta av att lära dig mer om verktygen i Windows eftersom det exempelvis kan spara dig tid, göra saker enklare och ge dig bättre koll på vad du har för viktiga saker att göra.