Windows smartphone

Microsoft har försökt slå sig in i mobilbranschen ända sedan 2010 när de släppte Windows Phone. Även om operativsystemet var bra dominerade Android och iPhone mobilmarknaden, vilket gjorde konkurrensen lite för tuff. Dessutom vet nog de flesta att folk nästan alltid håller sig till samma typ av smartphones som de hade först. Anledningen brukar vara att Android/iPhone är ”knäpp”, ”krånglig”, eller något i den stilen. Fråga några mobilanvändare vad de tycker om Android eller iPhone om du vill ha bevis. Det är synd eftersom många undviker att pröva en annan mobil, och därmed missar att pröva något som de skulle tycka mycket bättre om ifall de gav det ett par dagar. Nu kommer du få veta vad som är bra och dålig med Windows smartphone.

Windows smartphone

Fördelar

En stor fördel är igenkänningsfaktorn. Även om operativsystemet är en begränsad version av det du har på datorn är flera appar desamma, och om du använder dig av Office är det inga problem att synka dokument och annat mellan dina enheter. Trots ett Windows med begränsningar ingår de appar som folk använder mest. Om du väljer en platta med Windows finns även möjligheten att välja en hybridplatta som är laptop och platta i ett. Ett annat stort plus är att du får mer mobil för pengarna när du är ute efter en budgetmobil.

Nackdelar

Utbudet av appar som ingår är mycket mer begränsat än du är van vid från datorn. Visserligen heter det Windows 10 Mobile för att skilja det från Windows 10 och det borde därför inte förvåna någon. Microsoft har även gått ut med att de inte kommer satsa på smartphones mer, eftersom konkurrensen är för hård. De lovar däremot att ge uppdateringar med buggfixar och annat till de som redan äger en smartphone med Windows. Däremot kommer det bli andra problem. Till exempel gick Finansiell ID-teknik, som gör Mobilt Bank-ID, ut med att det inte längre kommer vara kompatibelt med Windows 10 Mobile i slutet av 2018.

Sammanfattning

Även om är svårt att fatta det nu fanns det en tid innan iPhone då Microsoft dominerade mobilbranschen. Det är synd att de inte längre kommer satsa på smartphones, för det är många som tycker om dem. En del ogillar dem för att de känns billiga, men det beror oftast på att de är det. Om du behöver en mobil som kostar under tusenlappen är det inget dumt val att kolla in någon som har Windows 10 Mobile som operativsystem.