PC – begreppet från ett Windowsperspektiv

I valet mellan PC och MAC bör du överväga dess för- och nackdelar, vilket av systemen är bäst Microsoft Windows eller Apple OS?

Datorer tillverkas av mängder av olika företag, vilket resulterar i ett enormt utbud av enheter med en stor prisskillnad. Med Apple har du bara några få alternativ med etablerade priser. När det gäller stationära datorer har Apple bara en som är riktad mot konsumenterna, så ett Windows-skrivbord blir här ett mycket bättre alternativ.

PC - begreppet från ett Windowsperspektiv

Datorer är mer konfigurerbara. På Mac-enheter kan du vanligtvis bara uppgradera RAM eller hårddisk och det är allt. Nästan alla komponenter på en stationär PC med Windows kan ändras. Precis som vid inköpet av datorn, har du också många fler alternativ som du kan konfigurera när det gäller PC, inklusive processorer, minne, hårddiskar, portar, skärmar etc.

Generellt sett finns det mycket mer programvara tillgängligt för Windows än för Apple OS som du kan läsa om på bradatorer.se. Det finns vanligtvis ett likvärdigt Mac-program för alla Windows-applikationer, men de är inte alltid så bra.

Windows-baserade datorer har betydligt större kompatibilitet med tidigare versioner än Apple. En gammal femårig dator kan enkelt köra Windows 10 utan några som helst problem. En femårig Mac kan också köra den senaste versionen av OS X, men hälften av funktionerna kommer inte att vara tillgängliga och vissa funktioner fungerar inte ens. Av någon anledning behöver du alltid den senaste Mac för att kunna använda alla nya funktioner i OS X.